Galleri Nord

Galleri nord är idag Örebros äldsta privata konstgalleri och har under åren arrangerat en rad mycket uppskattade och minnesvärda utställningar.

 

Många av Sveriges nu ledande konstnärer började sin utställningsverksamhet på Galleri Nord. Även internationellt mycket viktiga konstnärer återkommer med utställningar till Örebro och Galleri Nord.

 

Varje år arrangeras 10-12 utställningar med måleri, skulptur, grafik, glas mm av svensk och internationell konst av högsta kvalité!

Utställningar hösten 2022

10/9-23/9 Jill Höjeberg – Anna Emelia Svantesson

10/9-23/9 Jill Höjeberg – Anna Emelia Svantesson

Anna Emelia Svantesson https://www.emelia-art.com/ "Det är skuggorna, den flyktiga leken mellan ljus och mörker som jag låter synas i mitt måleri. De vemodiga, dunkla känslorna som möter det ljusa självklara Jag har växt upp i Floda en bit utanför Göteborg, utbildad...

1/10 – 14/10 Elisabeth Henriksson – Ann Ahlbom – Anna Rosenbäck

1/10 – 14/10 Elisabeth Henriksson – Ann Ahlbom – Anna Rosenbäck

Elisabeth Henriksson https://www.elisabethhenriksson.se/ "Född 1975, uppvuxen i Luleå. Verksam i Stockholm. Utbildad på Konstfackskolan, Stockholm 1999-2004. –  Jag arbetar främst med konstnärliga gestaltningar i offentlig miljö. Intresserar mig för rummet, och hur...

22/10 – 4/11 Robert Hilmersson – Robert Oldergarden

22/10 – 4/11 Robert Hilmersson – Robert Oldergarden

Robert Oldergaarden https://oldergaard.se/ "Jag heter Robert Oldergaarden och har arbetat med det jag älskar sedan sent 80-tal. Då kom jag som lärling till Orrefors Kosta Boda och fick lära mig allt om teknikerna, glas och material av de äldsta och skickligaste...

12/11 – 25/11 Helene Aurell – Mattias Frogemar

12/11 – 25/11 Helene Aurell – Mattias Frogemar

Helene Aurell https://friform.nu/ "Jag bor och har min verksamhet på Österlen i Skåne. Inriktningen är i huvudsak skulptur i betong sedan många år tillbaka. Betongen är som sten med den skillnaden att jag kan bygga/skulptera istället för att ta bort material. Jag kan...

Vill du kolla igenom våra tidigare utställningar?

Har du missat en utställning hos oss på Galleri Nord men vill ha en liten digital överblick eller letar efter en viss konstnär så kan du titta igenom våra tidigare utställningar här.

Konstkonsult

Som konstkonsult arbetar galleri nord med:

 

  • Byggnadsanknuten konst vid ny och ombyggnationer. Galleri nord tar ansvar för kvalitet i urval, formulering av konstprogram, projektledning och processledning med LOU fokus. Från idé till att konsten finns på plats.
  • Kontor och hotellmiljöer där vi tillsammans utformar konstkoncept som tar fram helhetskänslan i samspel med verksamheten, inredningen och arkitekturen.
  • Privatpersoner som rådgivare av inköp och urval av konst för hemmamiljö.