CAROLINE MÖLLER

”Jag har bott och arbetat som keramiker i 30 år på norra Öland. Här har jag min verkstad och mitt galleri. Min inspiration får jag till stor del från naturen – formerna och färgerna som omger mig i vardagen. Verket växer ofta fram successivt under själva processen och det ändras ofta under arbetets gång. Drejskivan är mitt främsta arbetsredskap men jag vrider, vänder och skär ofta mig fram till resultatet. Jag har den senaste tiden arbetat med tre olika sätt att bränna beroende på vad jag vill uttrycka. Stengods, raku och lågbränd saltbränning, så kallad saggarfired. Jag strävar ofta efter att tänka på nya sätt och letar efter nya utmaningar, samtidigt som det klassiska och det enkla alltid finns med mig. Mina konstverk är för mig ett resultat av en process där de olika delarna  form och färg blir till en helhet.”

 

CHARLOTTE ADDE

”Charlotte är född och uppvuxen i Dalarna, men mellan åren 1992-2018 har hon bott och utbildat sig i Madrid. Charlotte har fått flera stipendier under åren och är representerad bl a vid Amerikanska Ambassaden och Edificio Iris i Madrid.

Som konstnär arbetar jag med måleri och grafik framför allt. Jag inspireras av naturens former och färger. Här finner Du både växter, fåglar och insekter i en personlig stil med asiatiska influenser. Jag målar i akryl men tycker om att experimentera i olika material; blandar screentryck med måleri, målar på bladsilver eller bladguld och nu senast har jag använt mig av lasertekniken för ett arbete i järn.”