Helena Björnberg

”Helena Björnberg (1955) är konstnär och designer, utbildad scenograf och kostymdesigner på Stockholms Dramatiska Högskola med mer än 30 års erfarenhet inom konst och design. Efter 10 års yrkeserfarenhet inom teater fortsatte en vidare-utbildning inom design och ljusdesign för offentlig miljö på Konsthögskolan, KTH och Konstfack i Stockholm.

 Från början av 2011 har Helena helt fokuserat på egen konstnärlig verksamhet. Foto, olja på duk med framför allt skulpturer i brons.

Brons är ett bestående material som uthärdar olika klimat, från värme till kyla, från torka till regn genom tiden. Fördelen med att arbeta i brons är styrkan i materialet. Från det ytterst tunna med fina detaljer till de grövre och tyngre formerna.”

Sackarias Luhanko

” Tag en dl avsmak blandas med en msk dekadens. Slå i en bunke av rädsla för blekna in i samhället, vispas hårt stundtals maniskt, övergå till enkla och avskalade rörelser.
 Tillsätt en tsk självutforskande samt en liter tankar kring livet. Rör ned lite desperation.
 Ställ på en platta fylld av åsikter.
 Låt stå under ett lock av vad som förväntas, när röran börjar koka över tag av den.
 Slå upp i en form av desperata känslor kring sanningarna, media och vad världen bjuder på….
 Låt sedan bakas med åskådarnas tankar och intryck, kring bilden.
 Tillsätt en gnutta hopp om att det vackra kan få plats att växa, avsmaka med en känsla av att saker kan bli bättre och förändras. ”