Matilda Bengtsson

”Matilda Bengtsson är född 1985 och är uppvuxen i Linköping men nu mer verksam med sitt konsthantverk i Stockholm. Matilda Bengtsson arbetar i metalltråd och hon hämtar sin inspiration från naturen. Hundratals, ibland tusentals meter tråd viras, formas och skulpteras till olika levande naturmotiv.

Matilda Bengtssons främsta signum är träd, tvinnade för hand och alla med sin unika karaktär. Storleken varierar från 3 cm och uppemot 80 cm i höjd. Eken – farfars ek – står i centrum, men även andra träd förekommer i skapandet. Materialet varierar, men främst används den svarta järntråden. Med dess karga, naturtrogna nyans skapar den en skarp, men samtidigt levande kontrast i våra oftast ljusa nordiska hem. Matilda Bengtsson är representerad på gallerier i Sverige samt Norge”

 

Weronica Hagerling

”Hjärtligt välkommen till min värld. Vad glad jag är att du har hittat hit! Min konst är färgsprakande och full av starka kvinnor som ska inspirera till att våga mer i livet. Som en friendly reminder att du är värd att få uttrycka dig själv och våga drömma om härliga saker och ting. I konstens värld är allt möjligt och den känslan vill jag skall sprida sig även utanför dess ramar. Jag har målat i hela mitt vuxna liv och älskar färger, det är färgerna och dess fantastiska kombinationsmöjliheter som är min passion i måleriet.  Återkommande motiv förutom damerna är växtlighet och blomster. Vissa perioder trivs jag bäst med att sitta med ett vitt papper och låta den svarta tuschens linjer bli motiv. Det är spännande för jag vet aldrig innan jag målar vad det ska bli i slutändan. Mitt skapande är väldigt intuitivt och fritt. Viktigt för mig är att behålla den stora glädjen som måleriet ger, både för mig och för de som upplever min konst. Jag är i grunden utbildad modedesigner och har jobbat med detta i 13 år på de stora modeföretagen. Idag har jag sadlat om och arbetar på heltid med mitt måleri. Jag är ursprungligen från Göteborg där jag bott större delen av mitt liv men bor och arbetar numera i mitt hus och ateljé i Skränna som är beläget i vackra Dalsland.”

Fännick Van Doorn

”är en konstnärsduo som arbetar tillsammans sedan 2014. Vi är Jessica van Doorn Fännick och Niklas Fännick. I grunden är vi konsthantverkare och konstsmeder, en med mästarbrev i varmsmide.

Vårt konstnärliga arbete kan vi beskriva med ganska många ord. Men vad man ser är oftast en bildvärld som för tankarna till djur och natur. Vi använder gärna material med en historia, sånt som kasserats eller skapats för ett annat syfte. På det sättet vill vi skapa associationer och igenkänning hos betraktaren. Alla våra verk tillverkar vi själva, vilket för oss ett självklart led i skapandeprocessen och något som gör att handens arbete lyser igenom. Detta är en vikitg del av, och gör det också möjligt för oss att kontrollera, den estetiska processen.

Vi har bakgrund med annat arbete inom offentlig miljö. Mark, metall, sten mm. Vi har även formgivit och tillverkat bruksföremål för offentlig miljö. Oavsett om vi utarbetar ett offentlig konstverk eller ett konsthantverksobjekt för en privat kund är material, hållbarhet och noggrannhet viktigt för oss.”

Louise Villa

”Min inspiration kommer främst från andras konst. När jag besöker en utställning ser jag nästan alltid något jag aldrig provat och jag måste rusa hem och testa det. Ibland leder det ingen vart (vad jag kan se), för det är inte alls inom ”min stil” men ibland hittar jag något som kan förstärka och utveckla mitt eget uttryck. Det kan vara en nyans eller en vinkel eller ett motiv som någon annan målat, skulpterat eller dansat som sätter igång ett litet kraftverk hos mig.

Jag har tecknat och målat sedan jag var barn och blev tidigt uppmärksammad och uppmuntrad av föräldrar, lärare och andra vuxna. Som ung vuxen hade jag tyvärr ändå köpt myten  ”konst, det kan man inte leva på” och utbildade mig till industridesigner vid Högskolan för design och konsthantverk, HDK Valand, i Göteborg. Det var roliga år, på skolan, men jag är verkligen inte en designer. Jag måste skapa efter helt eget behag.

Istället för att påbörja en karriär som olycklig designer seglade en annan möjlighet upp på min himmel: jag kom i kontakt med ett ashram där man kunde arbeta som volontär i Indien och där tillbringade jag många år. Lejonparten av 13 år.

När jag flyttade hem permanent till Sverige 2013 började jag måla igen och då medverkade jag i min första utställning. Sedan dess har jag målat och ställt ut, målat och ställt ut och jag lever inte på det, jag har ett brödjobb också och det är faktiskt helt okej och fantastiskt att leva så och jag skulle gärna sprida det budskapet till alla unga som får höra att man inte kan leva på konst.”

Patrik Bäck

”Konstnär från Kristinehamn som är verksam i Stockholm. Målar skogsmotiv där måleriet är centralt och själsligt sammanlänkat med motivet.”  

 Huge (Daniel Fahlström)

”Huge (Daniel Fahlström) started painting graffiti around 1987 and switched more to do custom painting in the late 90s. But he has since then developed and experimented with the spray can as a tool.

Huge wanted to come up with a style in mural painting that did not resemble anything created before and invented the photorealistic helium balloon style.

In short, he replaced the traditional graffiti letters with helium balloons and has developed a style that has become his hallmark. In addition to paintings and walls, balloon sculptures in different materials are also created in his studio in southern Stockholm.

Huges balloon paintings can be seen today in Los Angeles, Hong Kong, Paris, etc and he constantly receives orders from art collectors all over the world.