Anna Emelia Svantesson

https://www.emelia-art.com/

”Det är skuggorna, den flyktiga leken mellan ljus och mörker som jag låter synas i mitt måleri. De vemodiga, dunkla känslorna som möter det ljusa självklara

Jag har växt upp i Floda en bit utanför Göteborg, utbildad vid Schillerska konstskola i Göteborg. Jag har arbetat på olika reklambyråer och med design och inredning. Sedan 2005 arbetar jag uteslutande med mitt måleri.

Min konst finns representerad både offentligt som privat och hänger i svenska såväl som i utländska hem. Förutom utställningar på gallerier m.m., samarbetar jag med agenter och konsthandlare. Genom åren har jag också gjort arbeten för exempelvis IKEA.”

 

Jill Höjeberg

http://www.jillhojeberg.com/

”JILL HÖJEBERG arbetar i sten, alabaster, trä, brons, järn och glas. Hon är född i USA och utbildad i Washington och New York. Hon har bott i såväl USA som Sverige och är nu bosatt i Stockholm. Under de senaste åren har hon periodvis arbetat i Italien. Hon inspireras av att arbeta på samma plats där marmorn bryts ur berget och alabastern grävs upp ur jorden. Hon söker få den hårda stenen att ge ett intryck av elasticitet, energi och styrka. Jill Höjeberg påverkas av sambandet mellan mänskliga känslor och fysisk form. Hennes skulpturer förefaller vara utsträckta, tänjda och böjda till det omöjligas gräns.”