Maria Larsson

”My way of expression and inspiration comes from myths and nature.”

Symbolik och drömmar cirklar kring Marias konstnärskap. Med utgång ur sitt egna inre hämtar hon gestalter och former som hon förkroppsligar i sin konstnärliga värld. Det finns ett berättande i skulpturerna som gör dem levande och tänkvärda. Ibland synliggör hon berättelsen, ibland är den svårare att urskilja. I båda fallen låter hon betraktaren vara medspelaren som själv skapar historien. Det finns flera dimensioner i Marias konst. Samtidigt som det finns humor och glädje i uttrycket finns det också en djupare botten, där hon tillåter sig att ställa existentiella frågor. Skulpturerna är bärare av berättelser, lika unika och tidlösa. Vilken är din berättelse?

Emilia Linderholm

”Den varma innerliga kramen från något av mina barn. En sen sommarkväll med de bästa vännerna. Det är sådant som inspirerar mig i mitt måleri och i mitt skapande.”

Emilia utgår från en härligt färgrik palett. Skickligt låter hon färgen ta huvudroll i måleriet. Kulörerna samspelar med varandra och hon komponerar dem på duken likt ett stycke musik. I musiken hittar hon inspirationen till sina målningar. Emilia låter penseln dansa över duken och måleriet är lustfyllt. Hennes verk har en intensitet som bjuder in betraktaren att uppleva konst på ett djupare plan. Det är lätt att bli förälskad i Emilias måleri. Det finns en glädje som smittar av sig.