Marieta Toneva

”My art are often inspired by the eternal struggle and the constant magnetism between the good and evil, between light and darkness.”

Marieta använder emaljplåtens uttryck för att lyfta fram sina bilder. Samspelet mellan konstnärligt uttryck och känsla för hantverk är parallellt med varandra. Arkitektur, rumsligheter och trädgårdar vävs samman till spännande bilder. Hennes unika bildskapande vibrerar av färg och liv. På samma sätt som en dröm eller vision, överlappar intrycken varandra och fångar essensen. Verklighetens mellanrum, där kreativitet och känslor tar plats på emaljens blanka yta.

Kristin Andreasen

”Abstrakta former och skepnader med ytor att upptäcka med både händer och ögon.”

Ytan och materialiteten är det första mötet, men Kristins yta låter inte betraktaren stanna där, upplevelsen fördjupas och ett djupare plan visar sig. Skulpturerna är utförda i keramik och genom ett hantverk som hon bemästrar till fullo. Kristins former omfamnas av yta som hon omsorgsfullt bearbetar, formen och ytan hänger ihop, samverkar på ett skickligt sätt. Skulpturerna är humanistiska och det finns eftertanke och insikter att hämta ur de djupt mänskliga uttrycken.